Login
Nume
Parola
[ Am uitat parola ]
[ Înregistrează-te ]
Publicitate

Stiri auto Sursa www.HotNews.ro
1 Cele mai tari modele de la Geneva 2006
La Geneva sunt atat de multe masini din care poti alege, cu atat de multe dotari. Asa ca ne-am decis sa vorbim despre masinile care vor intra in productie sau despre masinile care, probabil, nu vor vedea lumina zile prea curand.

Pagani Zonda Roadster F
Aceasta masina construita in totalitate de mana are un aspect extrem dar si performante impresionante. Doar 25 din editia F vor fi construite, fiecare masina va avea o fibra de carbon si un motor AMG V12 de 650 CP. Viteza de 100km/h se atinge mai repede decat poti supunePagani Zonda.

BMW: Z4 si Z4 M Coupes
Daca tii neaparat sa dovedesti ca modelele concept car de ieri devin modele scoase pe piata azi, trebuie sa te uiti cu mare atentie la BMW: in special la Z4 sau Z4 Coupe. Nu a trecut mult timp de cand am vazut designul de concept car pentru BMW Z4 Roadster anul trecut la Frankfurt. Si acum vedem versiunea pregatita de drum.

Purtatorul de cuvant BMW a declarat ca noul Z4 M Coupe poate intrece modelul M3 si Z4 M Roadster pe clasicul circuit de la Nurburgring.
Mazda: 3 MPS
Mazda a oferit modelului MPS o doza de zoom in plus. Acest este cel de-al doilea model care poarta in bagaj performante extraordinare dupa lansarea modelului Mazda 6 MPS. Modelul are un motor de 2.3 litri care produc 250 CP la un cuplu de 380 Nm la numai 3000 rot/minut. Puterea este transmisa prin cutia de miteze manuala in 6 viteze.

Mazda pretinde a fi una dintre cele mai puternice masini sport disponibile in acest moment pe piata.

Dodge: Hornet
Dodge aduce cu noul concept Hornet, un aer american pe piata masinilor mici din Europa. Masina are aspect de cutie, este atragatoare, evidenta Solidul model in patru locuri a fost numit de vicepresedintele de design, Treevor Creed:o fata curata de Dodge. Hornet este dotat cu un motor de 1.6 litri cu 170 CP.

La standul Dodge a mai fost prezentat si Dodge Caliber. Caliber este un SUV cu chip american, totul intr-un pachet primitor pentru Europa. Vanzaerile vor incepe in vara.

Civic Type R 3
Tot timpul au existat conflicte intre masinile conservatoare de la Honda si motocicletele care aduc un aer de nebunie. Regula nu mai tine cu noua Civic. Impozantul model in cinci usi este tapana si vrei nu vrei intorci capul dupa ea. Varianta in trei usi este sexoasa in special Type R de la salonul auto.

Opel: Opel / Vauxhall GT
Aratosul Opel GT isi face deputul international cu un model in doua locuri care va iesi in 2006.Aceasta masina poate incita pe oricine, declara vicepresedintele Bob Lutz.

Volvo C30
Din punct de vedere tehnic modelul este in stadiul de concept car. Cei de la Volvo declara ca masina este gata sa intre in productie. Cu un parbriz care ne aduce aminte de clasicul Volvo P1800, C30 arata ca o masina care cere a fi condusa. Cauciucurile sunt late, de 19 marca Pirelli.

Focus Coupe-Cabriolet
Dupa raspunsul favorabil pe care l-a avut Vignale Concept acum cativa ani, Forsd a dat unda verde pentru producerea noului Ford Coupe Cabriolet.

Lexus IS 250
Lexus IS250 nu-si face debutul international si nici nu are calitati exceptionale insa puncteaza un singur aspect. Lexus a inteles piata europeana si isi poate satisface clientii. Combinatia dintre stilul de exceptie , calitatea constructiei si rafinament arata ca nu trebuie sa fi super exotic pentru a impresiona.
Articolul complet in www.HotNews.ro
2 Bariera fiscala pentru importurile auto second hand
Asa cum am mai spus-o aici, activitatea de lobby a Asociatie Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), pe langa Executiv, pentru limitarea importurilor de automobile second hand, in perspectiva aderarii, este pe cale sa-si atinga obiectivul. Astfel, importurile de automobile la mana a doua vor fi limitate prin impunerea de bariere fiscale.

In acest fel se vor face diferentieri intre automobile, in functie de gradul de poluare al fiecaruia. In acest sens, Ministerul Mediului intentioneaza sa propuna spre aprobare Executivului o taxa ecologica care sa fie aplicata la inmatricularea automobilelor la mana a doua aduse din Uniunea Europeana, dupa momentul aderarii.

Aceasta taxa ar urma sa fie intre 1.000 si 2.000 de euro si va fi stabilita in functie de vechimea masinii si de gradul de poluare al acesteia. Criteriile de aplicare a acestei noi taxe sunt discutate in prezent, in cadrul unui grup de lucru constituit la nivel guvernamental.

In alta ordine de idei, Guvernul intentioneaza sa reia programul de innoire a parcului auto prin acordarea primei de casare. Foarte probabil, prima in cadrul actiunii rabla va fi, la fel ca in 2005, de 30 milioane lei pentru fiecare autoturism dus la casare, programul urmand sa fie finantat de catre Administratia Fondului de Mediu.

Articolul complet in www.HotNews.ro
3 Importatorii auto fac presiuni sa interzica masinile vechi
Reprezentantii producatorilor si importatorilor de automobile sustin propunerea ministrului mediului, Sulfina Barbu, privind impunerea unei taxe ecologice pentru inmatricularea masinilor uzate, dar unii apreciaza ca masura nu va fi suficienta pentru a descuraja importurile de masini poluante.

In prezent, masinile de import mai vechi de opt ani sau cele care nu indeplinesc normele de poluare Euro 3 nu pot fi inmatriculate in Romania. Aceste restrictii vor fi eliminate in cazul autovehiculelor inmatriculate in tarile din Uniunea Europeana, dupa aderarea Romaniei, programata pentru 1 ianuarie 2007.

Modelul polonez

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) a solicitat in ultima perioada guvernului sa adopte masuri pentru a limita importurile de masini cu stare tehnica necorespunzatoare, temandu-se de un avans semnificativ al importurilor care ar determina scaderea vanzarilor de vehicule noi, dupa cum s-a intamplat in Polonia dupa aderare, in 2004.
Ministrul mediului, Sulfina Barbu, a declarat ca ministerul pe care il conduce va propune executivului introducerea unei taxe ecologice pentru inmatricularea autovehiculelor provenite din UE dupa momentul aderarii, estimata la 1.000-2.000 de euro, pentru a evita cresterea numarului de masini poluante.

Daca nu luam o masura impotriva invaziei de masini vechi aduse din tarile UE dupa anularea restrictiilor, am putea ajunge un cimitir de masini vechi, o tara plina de gunoaie, a spus Barbu.

Cetatenii statelor UE ar prefera sa vanda o masina la pretul de doua-trei sute de euro in loc sa o duca la casat in schimbul unei sume duble, iar multe dintre aceste masini ar putea ajunge in Romania, a explicat ministrul.

Dacia e multumita

Reprezentantii Automobile Dacia sunt multumiti de propunerea ministrului mediului. Nimeni nu se poate opune comertului liber cu autovehicule dupa ianuarie 2007.

Articolul complet in www.HotNews.ro
4 Noul model Ferrari 599 GTB
In timp ce prezenta in toata splendoarea sa modelul Fiorano 599 GTB la Geneva, Ferrari a dat publicitatii un comunicat de presa dedicat noului model, cu multe fotografii noi, care aduc in mod oficial in scena ultimele detalii.

Iata o recapitulare a datelor tehnice esentiale: lungime de 4.65 m, latime de 1.96 m, inaltime 1.33 m si cantareste 1580 kg; motorul este V12, 5999cc, 620 cp si 7600 rotatii/min.

Transmisia poate fi manuala sau dotata cu noul sistem
Ford Mustang - masina sport
Articolul complet in www.HotNews.ro


Publicitate
Publicitate
masinish
Publicitate
Design realizat de k-design     optimizare SEO